back to top
duminică, decembrie 21, 2025
1.4 C
Paşcani
Login

Florin Asofiei din Pașcani produce varză murată după o rețetă inedită: „Ingredientul special este lemnul de mesteacăn!”

Florin Asofiei a pus în urmă cu trei ani bazele unei afaceri locale, Asoprod, care activează în domeniul producției de varză murată. Varza murată produsă de Florin Asofiei este extrem de apreciată de clienți, iar de doi ani poate fi cumpărată de pe rafturile din Auchan, un produs din filierele Auchan, parteneriate pe termen lung prin care Auchan România obține produse cu trasabilitate controlată, de la sămânță până la raft.

Între 22 – 28 noiembrie 2023, Auchan desfășoară Săptămâna filierelor, o campanie unică în România, dedicată producătorilor locali cu care retailerul are încheiate parteneriate pe termen lung prin care aduce și promovează pe rafturile magazinelor sale oferta unică de produse românești cu calitate controlată. Achiziționează în această perioadă produsele de filieră și bucură-te de 10% bani înapoi ca bonus pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan!

Florin Asofiei a mărturisit că deși este mai greu, preferă să cultive varza pe care mai apoi o murează, deoarece astfel se asigură că produsul finit este de cea mai bună calitate, că nu conține toxine și reziduuri de pesticide. Firma lui Florin Asofiei are și certificare ISO 22000 pentru siguranța alimentară.

 Florin Asofiei produce varză murată de 3 ani
Producătorul local pășcănean Florin Asofiei a început afacerea cu varză murată în anul 2020, deoarece a constatat că mulți producători de varză murată nu garantează calitatea produsului, nu au nicio trasabilitate a acelui produs, dar totuși acesta ajunge în piețele agroalimentare din România. În prezent, firma lui Florin Asofiei are 5 angajați, dar în perioadele care necesită mai mult efort pentru cultivarea verzei sau pentru procesarea ei, producătorul local mai apelează și la zilieri.

„Afacerea am început-o în 2020, în pandemie. Nu e o pasiune, nu facem din pasiune ceea ce facem, o facem din rațiune. Am zis că viitorul este al celor care produc. Eu am lucrat peste 20 de ani într-o multinațională, ultimii 15 ani am activat în domeniul vânzărilor, ultima poziție a fost de director național și european de vânzări, pe partea de retail. Cochetam cu ideea de a crea un business, dar nu știam exact spre ce să mă îndrept. Ideea a venit și din solicitarea unor foști colaboratori, care se plângeau că pe piața din România, în ceea ce privește aceste produse fermentate, producătorii nu sunt suficient de serioși, sunt puțini cei care lucrează în stil industrial, majoritatea au mici plantații de varză pe lângă casă, procesează în metodele lor tradiționale, fără a respecta un sistem de siguranță alimentară, fără o declarație de conformitate. De aceea, am mers în zonele în care se produce varza murată și am insistat ca producătorii să ne arate cum produc varza murată. Am rămas un pic surprins, pentru că produceau într-o magazie 50-60 de butoaie, fără a controla temperatura, iar aceste produse sunt cumpărate din piețele agroalimentare. Mergeți la tarabă și cumpărați o varză murată, dar nu știți de unde provine. Vânzătorul este altul decât producătorul. Așa am decis să investim banii strânși într-o mică unitate de procesare. Am construit mai întâi spațiul de producție, am investit de prin 2018. Am început cu castraveți murați, iar în 2020 am făcut și o producție de varză murată”, a povestit Florin Asofiei.Florin Asofiei produce varză murată de 3 ani
Producătorul local pășcănean Florin Asofiei a început afacerea cu varză murată în anul 2020, deoarece a constatat că mulți producători de varză murată nu garantează calitatea produsului, nu au nicio trasabilitate a acelui produs, dar totuși acesta ajunge în piețele agroalimentare din România. În prezent, firma lui Florin Asofiei are 5 angajați, dar în perioadele care necesită mai mult efort pentru cultivarea verzei sau pentru procesarea ei, producătorul local mai apelează și la zilieri.

„Afacerea am început-o în 2020, în pandemie. Nu e o pasiune, nu facem din pasiune ceea ce facem, o facem din rațiune. Am zis că viitorul este al celor care produc. Eu am lucrat peste 20 de ani într-o multinațională, ultimii 15 ani am activat în domeniul vânzărilor, ultima poziție a fost de director național și european de vânzări, pe partea de retail. Cochetam cu ideea de a crea un business, dar nu știam exact spre ce să mă îndrept. Ideea a venit și din solicitarea unor foști colaboratori, care se plângeau că pe piața din România, în ceea ce privește aceste produse fermentate, producătorii nu sunt suficient de serioși, sunt puțini cei care lucrează în stil industrial, majoritatea au mici plantații de varză pe lângă casă, procesează în metodele lor tradiționale, fără a respecta un sistem de siguranță alimentară, fără o declarație de conformitate. De aceea, am mers în zonele în care se produce varza murată și am insistat ca producătorii să ne arate cum produc varza murată. Am rămas un pic surprins, pentru că produceau într-o magazie 50-60 de butoaie, fără a controla temperatura, iar aceste produse sunt cumpărate din piețele agroalimentare. Mergeți la tarabă și cumpărați o varză murată, dar nu știți de unde provine. Vânzătorul este altul decât producătorul. Așa am decis să investim banii strânși într-o mică unitate de procesare. Am construit mai întâi spațiul de producție, am investit de prin 2018. Am început cu castraveți murați, iar în 2020 am făcut și o producție de varză murată”, a povestit Florin Asofiei.

Continuarea pe BZI

PULSUL ZILEI

Accord de înfrățire între comuna Lespezi și Nimoreni – R.M.

Comuna lespezi s-a infrățic u satul nimoreni din Republica Moldova. Acordul a fost semnat în cursul zilei de vineri 19 decembrie a.c. a anunțat primarul Lucian MArcu. Primăria Comunei Lespezi, prin primarul Lucian Marcu, anunță cu bucurie oficializarea Acordului de...

Kosarom dă startul promoțiilor de iarnă!

Între 3 decembrie 2025 și 26 ianuarie 2026, în toate magazinele Kosarom, te așteaptă reduceri la o selecție specială de produse perfecte pentru mesele de sărbători. De la specialități afumate și cârnați gustoși, până la carne proaspătă pentru rețetele tradiționale. Dacă...

Deputatul Bogdan Cojocaru: Autostrada Moldovei se apropie de județul Iași!

Încă 50 de kilometri din A7 vor fi dați în circulație peste doar câteva zile. În total, 195 de km din A7 sunt gata, iar pe restul de până la 319 km se continuă lucrările. Practic, de săptămâna viitoare se...

De mâine, nopțile încep să fie tot mai scurte. Specialist ieșean în somn: „Solstițiul de iarnă ne afectează mai mult decât credem”

Duminică, 21 decembrie, la ora 17:03 (ora României), are loc solstițiul de iarnă, momentul care aduce cea mai scurtă zi și cea mai lungă noapte a anului. Reducerea drastică a luminii naturale influențează ritmul biologic, somnul, starea emoțională și...

Să ne străduim a păstra și a zidi unitatea cu cei din jurul nostru, îndeamnă Mitropolitul Teofan în Pastorala de Crăciun – VIDEO

În Pastorala de Crăciun, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei îi îndeamnă pe credincioși să cultive unitatea, răbdarea și responsabilitatea față de aproapele. Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre taina Întrupării Fiului lui Dumnezeu ca fundament al vieții creștine și ca...

Primarul din Pașcani propune majorarea taxelor cu peste 70%. Pot fi diminuate, dar edilul spune că are nevoie de bani

  Primăria municipiului Pașcani a pus în dezbatere publică proiectul privind majorarea taxelor și impozitelor locale cu peste 70%, începând cu data de 1 ianuarie 2026. Documentul este disponibil pe site-ul instituției, iar contribuabilii interesați pot face propuneri, sugestii sau...

Sărbătorile au sosit la Căminul de bătrâni din Paşcani

Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Paşcani a fost cuprins de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Atmosfera de sărbătoare a fost adusă de un grup de elevi al Şcolii Gimnaziale "Iordache Cantacuzino” Paşcani. Momente emoţionate au fost...

Niciun articol afișat